Simplu ca "buna ziua!" si gustos la fiecare ocazie! Pentru iubitorii de paste care sunt la dieta sau tin post , acest fel de mancare le vine in ajutor asta doar daca folosesc paste integrale si servite reci de preferat (scade IG) si daca respecta portia bunului simt respectiv 80 gr paste (nepreparate)/ pers. Si zic sa purcedem la cateva mici explicatii. In acest fel de paste am folosit numai ingrediente bio si credeti-ma ca la final gustul vorbeste de la sine.
Ingrediente:
- 1 dovlecel bio
- 150 gr de rosii cherry bio
- ulei de masline bio
- sare marina
- piper/ boia de ardei
- 1 catel usturoi bio pt aroma
- 80 gr penne integrale bio
- busuioc/ cimbru
- punem apa la fiert pt paste
- intr-o tigaie incinsa adaugam 2 linguri de ulei si un catel de usturoi zdrobit pentru aroma dupa care il vom scoate ulterior
- adaugam dovlecelul taiat felii si lasam pana se inmoaie putin iar daca este nevoie adaugam si putina apa de la paste pentru a nu se arde
- adaugam rosiile taiate in jumatati, amestecam cu dovelecelul si mai lasam pe foc pana se inmoaie si isi lasa sucul
- potrivim de sare si piper iar dupa gust adaugam si putin busuioc sau cimbru
- cand sunt fierte pastele al dente le adaugam peste sos
- sunt mai mult decat delicioase!
- Pofta buna!
Stiati ca : pastele integrale au cel mai bun
continut de fibre, vitamine – B1, B2, B3, B5, K si E – si de minerale,
precum calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc si mangan ? Fibrele formeaza
un gel care ajuta stomacul si absortia de glucoza. De aceea spaghetele
normale au IG de peste 60 pe cand cele integrale gatite al dente au un IG de 40.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu