Retete monti

Retete monti

miercuri, 12 octombrie 2011

Dovlecei pane

Buni ! Buni, rau de tot!:) daca nu ati inteles ce am vrut sa spun nu ramane decatsa faceti reteta si mai vb dupa:)

Ingrediente:
  • dovlecei
  • oua
  • faina (eu am folosit faina de naut)
  • sare 
  • ulei pentru prajit
Sosul de iaurt:
  • 1 iaurt integral
  • 2 catei de usturoi pisati 
  • sare
Mod de preparare:
  • spalam dovleceii si ii taiem felii subitiri
  • ii presaram cu sare si ii lasam 20 -30 min (intr-o sita ) sa lase apa  din ei
  • ii stergem cu servetele de hartie sau cuun prosop curat de bucatarie
  • pregatim  ouale batute cu sare si cu faina separat
  • dam dovleceii prin faina si apoi prin oua si ii prajim in tigaie cu uleiul incins 
  • ii scoate pe un platou tapetat cu servetele de hartie ca sa absoarba uleiul in exces
  • separat pregatim sosul de usturoi (pisam usturoiul cu sare si adaugam iaurtul)
  • se servesc atat calzi cat si reci
  • sunt maimult decat deliciosi
  • Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu