Retete monti

Retete monti

joi, 10 mai 2012

Legume colorate la cuptor


 O reteta care de fapt nu este o reteta:)...ceva mai simplu chiar nu poate fi...dar va asigur ca in zilele de post si pe timp de vara sunt cu adevarat delicioase...le putem folosi foarte bine ca si garnitura la carne, orez , paste sau un piure de cartofi...si totul insotit de un sos  vinaigrette (vinegreta), un dressing pe cat de simplu pe atat de gustos.Cred ca v-am facut deja pofta si vreau sa cred ca maine (fiind vineri) veti incerca sa faceti aceste legume , colorate de la mama natura, la cuptor.

Ingrediente:
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei
  • 1 vanata
  •  la alegere si dupa gustul familiei : ceapa, brocoli, conopida, ciuperci si ceea ce mai are fiecare prin frigider
  • Sos vinegreta : ulei , otet / zeama de lamaie, 1 catel de usturoi pisat, sare si piper dupa gust- se amesteca totul f bine pana devine un sos laptos si adaugam dupa ce scoatem legumele din cuptor .
Mod de preparare:
  • spalam legumele si le taiem cubulete nu f mici
  •  le asezam in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt (udata si stoarsa in prealabil)
  • lasam legumele la cuptor cca 20-30 minute in functie decuptorul fiecaruia (gustati in prealabil)



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu