Ingrediente:
- 500 gr faina
- 250 ml de apa
- 1 cub de drojdie
- 1 lingura de zahar- pt drojdie
- 1 lingura de zahar pt uns
- 1 lingurita de sare
- 2 -3 linguri cu ulei
- putina coaja de lamaie -dupa preferinte
- 1 borcan de gem (de care va place)...eu am avut gem de prune cu nuci
- pregatim drojdia cu lingura de zahar , 2 linguri de faina , 100 ml de apa si facem maiaua
- lasam la dospit 10-15 min pana incepe sa faca bule de aer
- adaugam maiaua peste faina unde am adaugat sarea si coaja de lamaie
- adaugam apa cate putin si incepem sa framantam
- facem un aluat potrivit ca si textura...la sfarsit adaugam si uleiul si lasam la dospit cca. 30 de min
- facem o foaie rotunda si taiem in 8-10 triunghiuri
- adaugam pe fiecare triunghi dulceata si rulam de la baza pana la varf
- le ungem cu putina apa amestecata cu zahar, presaram putin zahar tos (mai mare), le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor cca 30 de min, la foc mediu...depinde de cuptor
- Sunt foarte bune!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu