Stiu ca multora le suna ciudat si poate ca multi nu au gustat acest fel de mancare dar de un lucru sunt sigura: eu ador aceasta combinatie si este fara dar si poate una dintre retetele mele preferate. Puterea ardeiului picant cu simplitatea vongolelor impreuna cu aroma usor simtita a portocalei nu face decat sa compuna un gust cu adevart deosebit ce te duce f usor cu gandul la frumoasa Sicilia caci de acolo e si reteta. Nu va ramane decat sa ma credeti pe cuvant sau de ce nu sa va convingeti singuri preparand reteta dupa cele ce urmeaza:
Ingrediente:
- salsiccia piccante- carnati picant proaspat- 200 gr- eu am avut calabrese de la mama lui:)
- vongole proaspete 500 gr
- 1 ceapa alba
- 1 portocala
- vin alb sec
- patrunjel , sare si ulei de masline
- se tin vongolele in apa cu sare timp de cel putin 2 h la frigider pentru a le curata f bine de nisip
- incingem bine tigaia si adaugam putin ulei de masline...cand se incinge uleiul adaugam salsiccia bucatele
- dupa cateva minute cand salsiccia capata o culoare maronie adaugam cca 100ml de vin alb sec si lasam sa se evapore alcoolul mestecand incontinuu
- adaugam ceapa taiat pestisor si lasam pana devine sticloasa
- adaugam sucul de la o jumatate de portocala si mai lasam pana se inmoaie ceapa
- cand e gata ceapa adaugam vongolele presarate cu coaja rasa de la intreaga portocala si patrunjel proaspat
- acoperim tigaia cu capac si asteptam vreo 3 minute pana se desfac toate vongolele (daca ramane vreuna nedesfacuta aceea nu se mananca ci se arunca)
- la sfarsit se potriveste sosul de sare dupa gust
- se serveste cu o felie de paine de casa cu coaja usor crocanta alaturi de un vin alb
- un adevarat deliciu!!!
- POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu