Retete monti

Retete monti

marți, 6 decembrie 2011

Salsiccia piccante cu vongole si suc de portocale

  


    Stiu ca multora le suna ciudat si poate ca multi nu au gustat acest fel de mancare dar de un lucru sunt sigura: eu ador aceasta combinatie si este fara dar si poate una dintre retetele mele preferate.  Puterea ardeiului picant cu simplitatea vongolelor impreuna cu aroma usor simtita a portocalei nu face decat sa compuna un gust cu adevart deosebit ce te duce f usor cu gandul la frumoasa Sicilia caci de acolo e si reteta. Nu va ramane decat sa ma credeti pe cuvant sau de ce nu sa va convingeti singuri preparand reteta dupa cele ce urmeaza:

Ingrediente: 


  • salsiccia piccante- carnati picant proaspat- 200 gr- eu am avut calabrese de la mama lui:)
  • vongole proaspete 500 gr
  • 1 ceapa alba
  • 1 portocala
  • vin alb sec
  • patrunjel , sare si ulei de masline

     Mod de preparare: 

    • se tin vongolele in apa cu sare timp de cel putin 2 h la frigider pentru a le curata f bine de nisip
    • incingem bine tigaia si adaugam putin ulei de masline...cand se incinge uleiul adaugam salsiccia bucatele

    • dupa cateva minute cand salsiccia capata o culoare maronie adaugam cca 100ml de vin alb sec si lasam sa se evapore alcoolul mestecand incontinuu
    • adaugam ceapa taiat pestisor si lasam pana devine sticloasa

    • adaugam sucul de la o jumatate de portocala si mai lasam pana se inmoaie ceapa
    • cand e gata ceapa adaugam vongolele presarate cu coaja rasa de la intreaga portocala si patrunjel proaspat




    • acoperim tigaia cu capac si asteptam vreo 3 minute pana se desfac toate vongolele (daca ramane vreuna nedesfacuta aceea nu se mananca ci se arunca)
    • la sfarsit se potriveste sosul de sare dupa gust


    • se serveste cu o felie de paine de casa cu coaja usor crocanta alaturi de un vin alb 
    • un adevarat deliciu!!!

    • POFTA BUNA!
       


       

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu