Saptamana trecuta am avut ocazia sa merg intr-o livada de corcodusi. A fost o zi minunata dar "bantuita" clipa de clipa de regretul ca nu am luat si aparatul foto cu mine. Tot ce am vazut acolo m-a fascinat.
Dupa cateva cautari pe internet am dat de aceasta minunata pasta cu care putem acri ciorbele atat pe timp de vara daca o tinem la congelator cat si pe timp de iarna daca o conservam la borcane. Reteta o am de la dna Laura careia ii multumesc inca o data pe aceasta cale!
Mod de preparare:
- spalam bine corcodusele
- intr-o oala punem apa la fiert
- cand apa fierbe adaugam fructele si le lasam 3-5 minute, in functie de cat de copate sunt, pana se desprinde pielita de pe ele
- le scoatem int-un ciur deasupra unui castron
- zeama nu o aruncam...este f acra si o putem folosi si pe ea la acrit ciorbele
- pasam fructele cu o furculita astfel incat sa ramana doar pielita si samburii in ciur
- in castron va ramane o pasta dulce acrisoara cu o textura fina si o culoare superba
- adaugam o 1/4 din zeama peste pasta
- punem pasta in recipiente la congelator
- zeama ramasa o putem folosi la ciorba sau in cazul nostru noi am servit-o cu gheata ca un fresh de vara :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu