Retete monti

Retete monti

vineri, 8 iunie 2012

Pasta pomodorini e pancetta


In traducere libera sunt paste cu rosii cherry e bacon. Aceste paste sunt de fapt baza pastelor "All' Amatriciana" unde avem in plus si parmezan si folosim suc de rosii. Revenind la ale noastre va spun celor care iubiti pastele ca acest fel este aboslut delicios (si o spune cineva care nu este foarte iubitor de paste- "adicatelea" EU :) ) Rosiile sunt vedetele si dau tonul dar pancetta iti aduce acel plus de gust care impreuna cu condimentele fac un fel unic. Este unul din felurile preferate a lui Mario asadar nu am cum sa nu o execut mai ales in perioada rosiilor.


Ingrediente: (per 2 pers)
  •  paste 160 gr (orice tip de pasta- eu am folosit fussili napoletane)
  • pancetta / bacon  afumat cca 100 gr
  • rosii cherry 250 gr
  • ulei de masline 
  • sare
  • condimente: busuioc, cimbru, oregan (dua gust)
Mod de preparare:
  •  punem apa la fiert pentru paste - adaugam sarea cand fierbe apa
  • intr-o tigaie incinsa adaugam 2 linguri de ulei
  • cand este bine incins adaugam pancetta si o lasam la foc mic si acoperita 3-4 minute pana se topeste usor grasimea 

  • spalam rosiile si le taiem in jumatati
  • le adaugam peste pancetta cand aceasta este putin topita - atentie nu trebuie sa fie arsa sau prajita- si lasam la foc mediu acoperite pana se inmoaie rosiile si isi lasa sucul lor

  • daca este necesar putem adauga putina apa de la paste
  • potrivim de sare- atentie ca si pancetta este sarata
  • adaugam busuioc si condimente dupa gust
  • cand se apropie sucul de fierbere adaugam pastele deja fierte 
  • dupa  ce amestecam bine , luam tigaia de pe foc
  • asezam in farfurie si dupa preferinte putem adauga parmezan ras

  • Pofta buna!
STIATI CA: pastele fainoase nu se lipesc de fundul vasului daca in timpul fierberii adaugam putina sare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu