Retete monti

Retete monti

duminică, 10 iunie 2012

Pastai verzi cu usturoi ( ca la Moldova)


In fiecare an cand ma aflu in Italia si vine luna iunie ma uit atent dupa pastai. Aici le gasim doar in sezon si sunt preferatele familiei mele. Se pot face in diferite moduri dar unicul fel in care le adoram sunt simple calite doar cu ulei si putina apa si  le servim cu mamaliga si usturoi pisat fara prea multe artificii (doar cu apa). Si daca tot a venit caldura , teiul e inflorit si pasarelele ne canta  zilnic asa de frumos , ne-am scos si noi sala de pranz pe terasa si in felul asta ne simtim mai aproape de natura , ca atunci cand mergi la rude pe la tara .Chiar daca nimic nu se compara cu atmosfera de acolo noi incercam sa ne bucuram in fiecare zi de ce ne-a dat Dumnezeu aici (sau oriunde ne-am afla) ceea ce recomand tuturor.

Simplu si ca la tara :) :
  • pastai verzi/ galbene
  • ulei de masline
  • apa 
  • sare
Mod de preparare:
  • taiem coditele pastailor
  • le spalam bine ( cu bicarbonat de sodiu- pt o mai mare igiena)
  • adaugam ulei in cratita si cand acesta este incins adaugam pastaile ( nesterse- ude)
  •  nu va faceti griji daca depasesc nivelul cratitei- pastaile se vor lasa ca si volum f mult in timpul coacerii
  • acest fel de mancare nu se face "singur" ci cu atentia noastra permanenta
  • nu le prajim...cand auzim ca sfaraie mai adaugam putina apa si tot asa mestecand mereu in ele
  • intre timp presaram si cate putina sare
  • spre sfarsit cand sunt aproape gata adaugam un catel de usturoi taiat felii doar pentru aroma (ulterior va fi scos) 
  • in afara de sare nu adagam niciun condiment
  • aici este secretul acestor pastai - simplitatea lor ne ofera ocazia sa simtim cu adevarat gustul lor
  • " taranul roman" spune asa:" mananca draga taichii ca este buna ca si carnea" :) si tind sa ii dau dreptate
  • se servesc alaturi de mamaliguta calda cu mujdei de usturoi si dupa preferinte alaturi de un vin alb demisec
  • Pofta buna!
STIATI CA: pastaile de fasole verde contin acizi organici , vitamine si saruri minerale, ele fiind recomandate ca un bun revitalizant al organisumului uman grazie dozei mari de acid salicilic pe care o contine? Eruptiile pielii, cosurile cedeaza dupa o cura cu fasole verde iar tecile ei amlioreaza diabetul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu