Va spuneam cateva zile in urma ca am sa transform puiul de la supa de rosii.Eu zic ca mi-a iesit ceva delicios ba mai mult de atat am primit si aprecieri din partea baietilor mei:). Toto a gustat doar din pieptul de pui dar a fost mai mult decat multumit:) Va recomand sa incercati aceasta reteta pentru ca este cu adevart f simplu de executat iar de la aroma verdeturilor romanesti(totul depinde de ierburile aromate ce le gasim in casa) pana la gust nu este decat un pas , acela de a astepta 15-20 de min pana este gata puiul.
Ingrediente:
- puiul de la supa
- sare
- ulei
- cimbru
- sosul de rosii
- ardei gras rosu / gogosar
- ardei gras galben - pentru un plus de culoare
- pasta de rosii (home made)
- sare
- usturoi
- leustean
- boia de ardei iute
- cimbru
- maghiran
- asezam puiul din supa intr-un vas de sticla sau o tava pentru cuptor
- il ungem cu sare, ulei si cimbru
- preparam sosul: intr-un vas adaugam pasta de rosii cu usturoiul si verdeturile , fie proaspete sau uscate si un praf de sare dupa care le amestecam
- adaugam sosul peste puiul din tava
- apoi adaugam ardeii taiati fideluta
- dam puiul la cuptor pentru 15-20 de min la foc potrivit (170-180 grade C)- depinde de cuptor- pana se rumeneste frumos iar sosul da un clocot...sa nu uitam ca puiul este deja fiert
- Pofta buna!
- noi abia ce ne-am intors din tara ...si daca tot avem aici minunatiile de ierburi traditionale romanesti...si ca sa nu fie trecerea brusca de la o tara la alta am ales sa servim acest pui cu un vin romenesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu