Ingredinete:
- 1pui
- 2l apa
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 800 ml pasta de rosii ( "home made"= facut in casa ar fi ideal )
- 50 gr de orez basmati
- 1 lingura de iaurt integral - optional
- sare dupa gust
- boia de ardei / 1 ardei uscat iute , dupa gust
- 1/2 lingurita de chimen
- 3 frunze de menta (eu am avut uscata)
- cimbru 1 lingurita
- patrunjel 1 lingurita
Mod de preparare :
- punem la fiert puiul cu legumele (spalate si curatate in prealabil) si lasam sa fiarba la foc mic
- spumam fiertura atunci cand este cazul
- cand puiul si legumele sunt fierte le scoatem din supa
- adaugam supei pasta de rosii si sarea dupa care dam un clocot
- se adauga orezul (atentie la orez! el fierbe si dupa ce luam oala de pe foc)si il fierbem "al dente"
- adugam restul condimentelor, mai lasam 1 min pe foc si gata supica :)
- se poate servi atat calda cat si rece
- dupa preferinte putem adauga o lingura de iaurt integral
Puiul fiert l-am transformat intr-o mancare la cuptor care s-a dovedit a fi un adevarat deliciu...voi prezenta reteta in zilele ce urmeaza.
Recomandare!
- Obisnuiti-va sa sarati mancarea aproape de finalul prepararii acesteia.
- Sarea se foloseşte în aproape orice preparat, chiar şi în cele dulci, unde echilibrează gustul. Sarea se adaugă, de regulă, spre finalul preparării mâncărurilor-majoritatea îşi pierd o bună parte a volumului în timpul procesului de preparare. O mâncare sărată corespunzător la începutul procesului de preparare va fi prea sărată la final deoarece concentraţia de sare va creşte. În plus, prezenţa sării inhibă procesul de fierbere al unor alimente (carnuri, fasole, etc)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu