Ideea de a incerca aceasta reteta mi-a venit in urma unei cine luate la un restaurant mongolez...mi s-a parut gustoasa , simpla si f sanatoasa ( si fara ulei)...bineinteles ca este o reteta adaptata de mine, eu renuntand la orezul si sosurile lor care tre sa recunosc ca erau f faine...la o data viitoare am sa adaug si eu ceva sosuri...
Ingrediente (2 pers):
- carne de vita 300 gr
- dovlecei- 1
- morcov- 1
- ceapa - 1 medie
- ardei rosu-1
- telina verde- 1 fir
- sare si cimbru
- taiem carnea fasii subtiri
- spalam si taiem legumele fasii subtiri
- adaugam carnea in tigaia antiaderenta ori pe o plita metalica pe flacara de la aragaz si o lasam sa se faca la foc mare cca 2-3 min (depinde de textura carnii)...daca e nevoie putem adauga f putina apa
- adaugam legumele si se lasa pe foc pana se inmoaie putin
- adaugam putina sare si cimbru (orice tip de ierburi aromatice dupa gust)
- optional se stropeste cu lamaie
- acest fel de mancare poate fi servit cu piure de conopida
- pe cat de colorat pe atat de gustos
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu