Retete monti

Retete monti

luni, 29 august 2011

Tagliatelle emiliane cu ciuperci, prosciutto cotto si dovlecei






Ingrediente(  2 persoane):

  • 1 dovlecel
  • 125 gr ciuperci / ghebe
  • 1 catel de usturoi
  • 80 gr prosciutto cotto
  • 1 lingura ulei de struguri / masline
  • 160 gr tagliatelle
  • parmigiano
Mod de preparare:
  •  punem apa la fiert pentru paste fara sare- adaugam sare cand firbe apa ( sarea scade temperatura de fierbere a apei si astfel va fierbe mai greu)
  • intre timp se incinge bine tigaia, se adauga lingura de ulei si catelul de usturoi pentru cateva secunde (doar pentru aroma)
  • scoatem catelul de usturoi si adaugam prosciutto si il prajim pentru 3-4 minute
  • adaugam ciupercile taiate felii sau bucati mai mici si le lasam 3-4 minute
  • adagam dovlecelul taiat fideluta si il lasam pentru alte 2 minute
  • fierbem pastele al dente si le adaugam in tigaie peste legume cu prosciutto
  • asezam pastele pe platou  si condimentam cu parmigiano dupa gust
  • Simplu si gustos! Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu