Retete monti

Retete monti

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Salata de toamna



Cred ca fiecare dintre noi avem cate o matusa preferata care face tot felul de bunatati si de fiecare data cand ne serveste cu ceva nou si gustos suntem gata sa notam si reteta:)...asa mi s-a intamplat si mie cu o  matusa draga sufletului meu de la care am aceasta colorata, aromata si gustoasa salata de toamna.

Ingredinete:
  • 1 masura gogonele verzi (eu am avut cca 3kg )
  • 1 masura ardei
  • 1 masura de morcovi
  • 1/2 masura de ceapa
  • frunze de telina verde
  • ulei si are dupa gust

Mod de preparare:
  • spalam toate legumele cu apa si bicarbonat
  • taiem gogonelele in doua , scoatem samburii si apa de vegetatie din ele si le taiem julien



  • taiem si ardeii


  • curatam si taiem morcovii rondele

  • curatam ceapa si o taiem julien

  • spalam f bine frunzele de telina si le tocam (nu foarte fin) ca pentru o salata de vara
  • amestecam toate legumele ,adaugam sare si ulei (depinde de cantitatea de legume- poate fi 500 ml sau 1 l ulei) dupa gust exact ca la o salata obisnuita

  • lasam salata la macerat cca 12 ore...deseara pana dimineata

  •  a doua zi asezam salata in borcane si le dam la cuptor sa le sterilizam (eu le-am tinut pret de 10 minute dupa care am stins cuptorul si le-am lasat sa se raceasca in cuptor)
 Spor la lucru  si la iarna pofta buna!

Se poate transforma foarte usor intr-o salata de fasole .Ai reteta aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu