...o reteta de la lume adunata si facuta in modul meu...o reteta care cere condimente dupa gust si cam ce ai la indemana prin casa la momentul respectiv...o reteta f simpla de executat si delicioasa, foarte buna in sandvisuri, salate sau alaturi de legume cu diferite sosuri preparate in casa
Ingrediente:
- piept de curcan 2 kg (prefer curcanul ca este mai gustos si are o alta textura decat puiul)
- 1 cana cu apa ( 250 ml)
- sare
- piper (alb, negru,rosu)
- ierburi uscate (cimbru, oregano, rozmarin - cate o lingura din fiecare si cuisoare 1 lingurita)
- usturoi 6 catei
- boia de ardei dulce
- asezam pieptul de curcan intr-un castron nemetalic
- crestam pieptul cu un cutit pe alocuri si introducem cate o feliuta de usturoi
- amestecam apa cu condimentele si turnam peste carne
- acoperim castronul si lasam carnea la marinat in frigider 48 de h
- scoatem carnea de la frigider, scoatem feliutele de usturoi, il clatim si il uscam cu un propos curat sau hartie de bucatarie
- dupa ce l-am uscat il ungem bine cu alte cateva lingurite de piper negru , cimbru si boia de ardei dulce
- se introduce pieptul intr-o tava la cuptorul preincalzit la 250 grade C cca 30 de min dupa care scadem temperatura la 160 grade C cca 1 ora...depinde si de cantitatea carnii...cand carnea e aproape gata stingem cuptorul si lasam carnea in cuptor pana se raceste.
- se pastreaza invelita in hartie si bagata intr-o caserola cu capac la frigider
- pastrama este si mai gustoasa dupa 2 , 3 zile de stat la frigider
- chisam usturoiul cu sare, adaugam 1 lingura de ulei si frecam pana devine o pasta ca la maioneza
- adaugam 1 lingura de iaurt integral si amestecam
- adaugam 1 lingura de sos de ardei dulce si amestecam
- adaugam sos de rosii si amestecam
- la sfarsit adaugam cimbur sau busuioc proaspat...sosul meu de rosii avea deja busuioc asa ca nu a mai fost nevoie sa adaug....este un deliciu acest sos...la noi in familie pana e gata felul principal il servim si pe cate o felie de paine prajita...gen bruschete
- cantitatile sunt relative
Pofta buna!
Noi l-am servit alaturi de legume la cuptor (dovlecei, ardei rosii , ceapa, conopida , brocoli si cartofi)...eu am servit fara cartofi (altfel nu era monti) si sos de usturoi (vezi mai sus procedeul)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu