Retete monti

Retete monti

miercuri, 21 decembrie 2011

Cornuri cu gem de prune (de post)



Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 250 ml de apa
  • 1 cub de drojdie
  • 1 lingura de zahar- pt drojdie
  • 1 lingura de zahar pt uns
  • 1 lingurita de sare
  • 2 -3 linguri cu ulei
  • putina coaja de lamaie -dupa preferinte
  • 1 borcan de gem (de care va place)...eu am avut gem de prune cu nuci
Mod de preparare:
  • pregatim drojdia cu lingura de zahar , 2 linguri de faina , 100 ml de apa si facem maiaua
  • lasam la dospit 10-15 min pana incepe sa faca bule de aer
  • adaugam maiaua peste faina unde am adaugat sarea si coaja de lamaie
  • adaugam apa cate putin si incepem sa framantam
  • facem un aluat potrivit ca si textura...la sfarsit adaugam si uleiul si lasam la dospit cca. 30 de min
  • facem o foaie rotunda si taiem in 8-10 triunghiuri
  • adaugam  pe fiecare triunghi dulceata si rulam de la baza pana la varf
  • le ungem cu putina apa amestecata cu zahar, presaram putin zahar tos (mai mare), le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor cca 30 de min, la foc mediu...depinde de cuptor
  • Sunt foarte bune!
Cu degustatorul;))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu