Retete monti

Retete monti

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Scrisoare lui Mos Craciun, de Elena Farago

          Sa fim mai buni cu cei din jurul nostru si sa daruim atat de placere cat si la nevoie daruri si ajutor nu doar de sarbatori!
         Mai vine timpul cand noi cei mari invatam multe de la cei mici. Este suficient cat sa le dam atentie si izvorul cu cele de invatat incepe sa curga.Aseara l-am vazut pentru prima data pe Mos Craciun cu lacrimi in ochi iar frumoasa lui Craciunita avea vocea tremuranda si nu isi mai gasea cuvintele in fata unei minunate si inteleapte copile de doar 10 ani a carei mamica placase dintre noi la Doamne Doamne. Sunt convinsa ca nu era pentru prima data cand Mos Craciun intalneste astfel de cazuri , avand in vedere ca el merge mai la toti copiii (off cat mi-as dori sa spun la absolut toti copilasii) dar asa cuvinte de resemnare pentru soarta ei si multumire pentru Mosul si Craciunita avea,  incat repede i-a si trecut mica suparare cum ca" Mosule dar tu trebuia sa ma suni mai repede! Eu asa stiam!".
         Dialogul dintre aceasta minunata copila si Mosul era la telefon.Cu asa blandete, emotie si gingasie rostea cuvintele acelea mari de aveai senzatia ca era si un om mare dar de fapt era o minune de fetita pentru care ma rog sa ii dea Dumnezeu putere  sa treaca frumos prin viata , lucru ce il doresc tuturor copiilor orfani si nu numai!
         De sarbatori cred ca este singurul moment  cand trebuie " sa ne uitam si in gradina vecinului" si cu asta am spus tot! Va invit sa cititi o superba poezie care prin putine cuvinte spune foarte multe. Sarbatori linistite sa aveti!

Scrisoare lui Mos Craciun, de Elena Farago

Draga Mos Craciune,
Eu nu pot sa-ti scriu,
Ca sunt inca mica
Si carte nu stiu.

Dar iti scrie acuma Sora mea, Florica,
Noi in anul asta Nu-ti cerem nimica,
Si de poate-n traista
N-ai daruri destule,

Din ce-avem noi, uite,
Iati-le si du-le
De le da prin case
De parinti sarmani,
Sau pe-acolo unde
Sunt copii orfani.

Si, de poti, pe urma,
Tare te rugam:
Sa ne spui si noua
Unde sa catam,
Ca sa le mai ducem,
Pana vii tu, iar,
In tot anul asta
Cate un mic dar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu