Cred ca fiecare dintre noi avem cate o matusa preferata care face tot felul de bunatati si de fiecare data cand ne serveste cu ceva nou si gustos suntem gata sa notam si reteta:)...asa mi s-a intamplat si mie cu o matusa draga sufletului meu de la care am aceasta colorata, aromata si gustoasa salata de toamna.
Ingredinete:
- 1 masura gogonele verzi (eu am avut cca 3kg )
- 1 masura ardei
- 1 masura de morcovi
- 1/2 masura de ceapa
- frunze de telina verde
- ulei si are dupa gust
Mod de preparare:
- spalam toate legumele cu apa si bicarbonat
- taiem gogonelele in doua , scoatem samburii si apa de vegetatie din ele si le taiem julien
- taiem si ardeii
- curatam si taiem morcovii rondele
- curatam ceapa si o taiem julien
- spalam f bine frunzele de telina si le tocam (nu foarte fin) ca pentru o salata de vara
- amestecam toate legumele ,adaugam sare si ulei (depinde de cantitatea de legume- poate fi 500 ml sau 1 l ulei) dupa gust exact ca la o salata obisnuita
- lasam salata la macerat cca 12 ore...deseara pana dimineata
- a doua zi asezam salata in borcane si le dam la cuptor sa le sterilizam (eu le-am tinut pret de 10 minute dupa care am stins cuptorul si le-am lasat sa se raceasca in cuptor)
Se poate transforma foarte usor intr-o salata de fasole .Ai reteta aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu