Retete monti

Retete monti

marți, 5 iulie 2011

Conceptul si principiile metodei Montignac

Metoda Montignac este un concept nutritional original destinat tuturor celor care doresc sa:
  • sa piarda in greutate (in cazul persoanei supraponderale)
  • sa previna riscul de ingrasare ( in cazulpersoanei normoponderale)
  • sa reduca factorii cu risc cardio- vascular
  • sa previna aparitia diabetului de tip II
       Dieta Montignac nu este o simpla inventie, ea este rezultatul unor cercetari stiintifice inca de la inceputul anilor '80 dar si a unor experimente realizate de MM in colaborare cu numerosi medici si cercetatori.
       Metoda Monti NU este o dieta in sensul traditional al cuvantului.O dieta este o modalitate de alimentatie restrictiva din punct de vedere cantitativ  si ca drept urmare trebuie urmata o perioada limitata de timp.In schimb metoda Monti este un regim de viata echilibrat si deloc restrictiv cantitativ si se bazeaza  pe libera alegere a alimentelor din toate grupele principale: glucide, lipide si proteine.

Principiile metodei Monti:

1. Principiul de baza consta in demonstrarea ineficacitatii dietelor hipocalorice (care pun accent pe limitarea caloriilor consumate).
 2. Al doilea principiu consta in alegerea alimentelor hranitoare in functie de valoarea lor nutritiva si a potentialului de metabolizare a acestora.

  • Glucidele (zaharurile si carbohidratii) vor fi alesi doar cei cu IG scazut si f scazut.
  • Lipidele (grasimile) vor fi alese in functie de natura acizilor grasi, astfel:
    • acizi grasi polinesaturati omega 3 ( (grasimea de peste) precum si acizii grasi mononesaturati  (uleiurile vegetale de buna calitate)
    • acizi grasi saturati(grasimi animale) vor fi evitate 
  • Proteinele vor fi alese in functie de originea lor(vegetale sau animale), si de modul in care acestea actioneaza asupra organismului nostru (metabolizarea lor).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu