Ingrediente:
Pentru blat:
4 oaua
4 lg de fructoza
2 lg ulei (eu am pus de seminte de struguri)
4 lg de cacao
Pentru crema:
250 ml de smantana lichida pentru frisca
600 ml iaurt integral
150 gr de fructoza pudra
5 lingurite de cafea de orz macinata (ness)
3 pliculete de gelatina (30 gr)
Mod de preparare:
Blat:
- separam ouale si batem albusul spuma cu un praf de sare
- batem galbenusurile cu zaharul pana devin o crema
- adaugam uleiul pana se ingroasa usor crema (ca la maioneza)
- adaugam cacaua cu ajutorul unei site ca sa nu faca cocoloase si amestecam
- adaugam albusurile batute spuma si renuntam la mixer...amestecam cu telul de jos in sus pana se incorporeaza bine in compozitie
- da cuptorul preincalzit la 170 grade C (depinde si de cuptor) pret de maxim 10 min...verificati cu o scobitoare
- batem smantana pana devine frisca..atentie nu f mult...riscam sa se taie...atat cat sa nu cada din castron si dam la frigider
- separat amestecam iaurtul cu fructoza , cafeaua si gelatina
- adaugam peste iaurt frisca si amestecam cu telul pana se incorporeaza bine in compozitie
- asezam blatul in tava cu pereti detasabili
- adaugam crema si dam la rece pret de minim 2 h
- se orneaza dupa inspiratia fiecaruia de moment:)...la mine a fost lipsa ..abia asteptam sa o gust:)
- punem gelatina la inmuiat in 100 ml de apa timp de 10 min
- apoi am incalzit-o usor pana s-a si topit de tot si a devenit limpede, deasupra flacarei de la aragaz ...nu pe flacara...atentie sa nu ajunga la fierbere!
Blat:
Crema:
... l-am ornat cu cafea de orz...blatul era deja rece si s-a format un sos de cafea usor amarui...mmm...f gustos:)
..de data asta chiar ati vrea sa stiti ce textura are...:) divina
Sa aveti pofta!
arata f f f bine, trebuie sa o incerc si eu sa ii aflu gustul ...
RăspundețiȘtergereo idee geniala...felicitari flory:*
merci frumos! negresit trebuie sa incerci Mymy.
RăspundețiȘtergere