Retete monti

Retete monti

luni, 18 iulie 2011

Reginette napoletane cu ton si coacaze

...un gust acrisor de coacaze care se imbina foarte bine cu cel de peste...avem pofta pe buze, gust pe limba si eleganta in platou:) incercati-le!...cu aceasta reteta nu o sa dati gres fata de invitatii vostri iubitori de paste .


Ingrediente:
  • reginette napoletane 200 gr
  • ton la conserva 200gr
  • coacaze rosii 200 gr
  • sare 
  • piper alb

Mod de preparare:
  • punem apa la fiert pentru paste...adaugam sarea doar cand fierbe apa
  • spalam delicat coacazele si le punem pe  hartie absorbanta de bucatarie sau pe un prosop curat
  • scoatem tonul din conserva (am lasat si uleiul din conserva ) si il maruntim intr-un castron
  • punem o parte din coacaze ( pastram cateva pt decor)  in robotul de bucatarie , adaugam putina sare si facem sucul de coacaze
  • daca preferati stercurati sucul de coacaze sa il separati de seminte
  • adaugam pastele in apa si le lasam la fiert in funtie de timpul necesar scris pe pachet
  • scoatem pastele fierte- indicat ar fi mai  "al dente" (nu foarte fierte)
  • transferam pastele in castronul cu tonul deja maruntit
  • adaugam sucul de coacaze, piperul si amestecam bine toate ingredientele
  • le punem pe platou si le decoram cu coacazele ramase
  • se pot servi si reci
  • Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu