Ingrediente:
oua 5
zahar 200 gr
faina 250 gr
praf de copt 1 lingurita
cacao 2 linguri cu varf
esenta de migadele ( orice alta esenta...dupa gust)
1 varf de sare
Mod de preparare:
- separam ouale si batem albusul spuma cu sarea si cu zaharul
- adaugam galbenusurile pe rand si continuam sa amestecam
- adaugam esenta
- faina se amesteca cu praful de copt
- adaugam faina peste compozitia cu oua si amestecam cu telul (fara mixer) de sus in jos
- separam compozitia in 2 parti egale
- intr-una din ele adaugam cacao
- pregatim tava de copt pe careo tapetam cu hartie de copt... o ungem cu putin unt sau ulei si adaugam compozitia
- compozitia se adauga astfel, cu lingura: in centrul tavii adaugam 1 lingura compozitie alba si peste ea (in centru)1 lingura compozitie cu cacao si alternam asa pana asezam in tava intreaga compozitie
- introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediutimp de 40-45 de minute
- se verifica cu o scobitoare daca este copt
- Una buona merenda!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu