Retete monti

Retete monti

joi, 21 iulie 2011

Ossobuco cu legume

...foarte fraged si la sfarsit o sa vedeti si dovada:)



Ingrediente:
  • 2 felii ossobucode vitel
  • 1 ardei 
  • 1 ceapa
  • 2 tije de telina alba
  • mazare 300 gr
  • 3 rosii
  • sare, piper
  • 1 lingura de bulion
  • 3 linguri de seminte de in macinate
  • piper negru boabe
  • foi de dafin
  • cimbru/ dafin
Mod de preparare:
  • punem la fiert ossobuco si dam un clocot dupa care spumam si  aruncam apa (prima apa)

  •  punem ossobuco intr-o alta apa la fiert ...apa cat cuprind bucatile de carne si adaugam legumele, sarea si piperul (eu am avut un mix) si lasam la fiert , la foc mic cca 2ore

  •  cand carnea este aproape gata (dupa 1 ora si jumate) adaugam si mazarea congelata si mai lasam la fiert cca 30 de min.
  •  cand este gata fiarta mazarea scoatem bucatile de ossobuco si ne ocupam de sos...il potrivim de sare, adaugam lingura de bulion, boabele de piper,  cimbru (sau dafin),  semintele de in si mai dam un clocot 
  •  adaugam ossobuco in sosul de legume si mai lasam 1 min la fiert
  •  asezam pe  farfurie si "Pofta buna!"
  •  se serveste alaturi de un vin rosu
  • nu am prajit deloc carnea deci nu am folosit deloc ulei
  • carnea a iesit foarte frageda... a fost un deliciu...si ca drept dovada : 
"asa de mult ne-a placut":) ...priviti:!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu