...si pentruca joi este o zi speciala si pentru ca amandoi vom fi la munca zic hai sa fac weekendul asta ceva dulce si uitati ce a iesit...nu am fost f inspirat cu decorul caci era si tarzior cand l-am facut dar va asigur ca la gust nu are termen de comparatie:)
Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri de fructoza
- 3 linguri de ulei
- 5 linguri de cacao
- procedeul il gasiti aici (la blatul de la Prajitura alla Flory)
- gelatina 20 gr (2 pliculete Dr.Otker)
- frisca lichida 200 ml
- iaurt integral 700 gr
- fructe de padure congelate 300 gr
- fructoza 180 gr
- esenta de vanilie
- se coace blatul si se lasa la racit si ne apucam de crema
- punem gelatina in 100 ml de apa
- intre timp batem frisca cu jumatate din fructoza si cateva picaturi de esenta de vanilie...o dam la frigider
- batem si iaurtul cu fructoza ramasa si cateva picaturi de vanilie
- incalzim gelatina pana devine limpede ( la bain marie ori f sus deasupra flacarei de la aragaz) si o adaugam peste iaurt si amestecam cu mixerul f bine (30 sec maxim)
- adaugam frisca peste iaurt si amestecam f bine
- adaugam fructele decongelate si scurse de apa (inainte de a incepe prepararea blatului le lasati intr-un ciur) si de aceasta data amestecam cu telul nu cu mixerul
- adaugam compozitia peste blat in forma de tort detasabila si dam la frigider pentru cel putin 2 ore
- se orneaza dupa propria inspiratie si talent:)
- in cazul meu:" Unde nu este talent nici Dumnezeu nu cere":))
floryyyy trebuie sa te anunt ca azi am facut prajitura desteapta (la noi se zice inteligenta) si chiar mi'a iesit!!!!incet incet o sa devin o mare bucatareasa :)))))!!!!!te'am pupat!alina
RăspundețiȘtergereMa bucur f tare! Sa aveti pofta de fiecare data cand o faceti!
RăspundețiȘtergere