Retete monti

Retete monti

duminică, 24 iulie 2011

Prajitura diplomat cu fructe de padure



...si pentruca joi este o zi speciala si pentru ca amandoi vom fi la munca zic hai sa fac weekendul asta ceva dulce si uitati ce a iesit...nu am fost f inspirat cu decorul caci era si tarzior cand l-am facut dar va asigur ca la gust nu are termen de comparatie:)

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de fructoza
  • 3 linguri de ulei
  • 5 linguri de cacao
  • procedeul il gasiti aici (la blatul de la Prajitura alla Flory)
Pentru crema:
  • gelatina 20 gr (2 pliculete Dr.Otker)
  • frisca lichida 200 ml
  • iaurt integral 700 gr
  • fructe de padure congelate 300 gr
  • fructoza 180 gr
  • esenta de vanilie
Mod de preparare:
  • se coace blatul si se lasa la racit si ne apucam de crema
  • punem gelatina in 100 ml de apa
  • intre timp batem frisca cu jumatate din  fructoza si cateva picaturi de esenta de vanilie...o dam la frigider
  • batem si iaurtul cu fructoza ramasa si cateva picaturi de vanilie
  • incalzim gelatina pana devine limpede ( la bain marie ori f sus deasupra flacarei de la aragaz) si o adaugam peste iaurt si amestecam cu mixerul f bine (30 sec maxim)
  • adaugam frisca peste iaurt si amestecam f bine
  • adaugam fructele decongelate si scurse de apa (inainte de a incepe prepararea blatului le lasati intr-un ciur)  si de aceasta data amestecam cu telul nu cu mixerul
  • adaugam compozitia peste blat in forma de tort detasabila si dam la frigider pentru cel putin 2 ore
  • se orneaza dupa propria inspiratie si talent:)
  • in cazul meu:" Unde nu este talent nici Dumnezeu nu cere":))








2 comentarii:

  1. Alina Dumitrache26 mai 2012 la 17:52

    floryyyy trebuie sa te anunt ca azi am facut prajitura desteapta (la noi se zice inteligenta) si chiar mi'a iesit!!!!incet incet o sa devin o mare bucatareasa :)))))!!!!!te'am pupat!alina

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur f tare! Sa aveti pofta de fiecare data cand o faceti!

    RăspundețiȘtergere