Ingrediente ( 2 persoane):
- vinete - 1
- rosii - 2
- mozzarella 250 de gr
- ulei de struguri (masline)
- otet
- sare
- cimbru (sau busuioc verde)
- spalam vinetele si rosiile si le uscam cu hartie de bucatarie sau un prosopcurat
- le taiem rondele...vinetele mai groase
- incalzim gratarul pe flacara de la aragaz
- punem legumele pe gratar si le lasam pe o parte si pe alta pana capata o usoara culoare maronie
- taiem mozzarella felii
- asamblam: o felie de vanata , o felie de mozzarella si una de rosie (eu am pus doua de rosii ca erau mai mici...si la mozzarela la fel ...era in forma dreptunghiulara)
- ultimul strat va fi de rosie
- introducem la cuptorul preincalzit la foc mare pana cand incepe sa se topeasca mozzarella...maxim 5 min....alternative: cuptor cu microunde 50 de secunde sau tot pe gratar la foc mediu
- le-am presarat cu cimbru uscat si ulei de struguri amestecat cu putina sare si o lingurita de otet...vinegreta il faceti dupa gust...noi am adugat si un catel de usturoi dar este optional
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu