Ingrediente:
piept de curcan 500 gr
ceapa 1
mazare 500 gr (folosesc mazare congelata...cea din conserva poate contine zahar si nu numai..cititi etichetele!)
ulei , sare, piper si marar
suc de rosii cca 50 ml
suc de ardei 50 ml
2, 3 linguri de seminte de in macinate
Mod de preparare:
- incingem bine tigaia si adaugam uleiul
- apoi carnea...va lasa si ceva apa si spumam daca e cazul...si lasam pana se facea carnea pe ambele parti
- adaugam ceapa taiata cubulete si lasam sa se caleasca pana se inmoaie
- adaugam mazarea , 2 cani cu apa si sare dupa gust, acoperim cu capac si lasam sa fiarba 20, 30 min...depinde de mazare
- cand e aproape gata adaugam sosul de ardei si sucul de rosii si lasam sa mai dea un clocot
- mai potrivim de sare daca e cazul si adaugam piper dupa gust
- luam oala de pe foc si adaugam cele 2 , 3 linguri de seminte de in proaspat macinate (cu masina de cafea) si amestecam bine
- presaram cu marar fie proaspat sau uscat in cazul meu si "Pofta buna!"
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu