Ingrediente:
- 2 vinete mai mici
- sare
- ulei de struguri
- 1/2 ceapa
- 1 lingura de smantana (nu cea de frisca lichida) sau maioneza
- rosii dupa limita fiecaruia :)
- coacem vinetele pe flacara de la aragaz si le curatam cat sunt inca calde
- le lasam la scurs (cca 1 ora sau mai mult...in functie de timpul fiecaruia)
- le tocam cu lingura sau cutit de lemn (ca se nu se inegreasca )
- le punem intr-un castron, adaugam sare dupa gust si le amestecam cu lingura (furculita) de lemn adaugand din cand in cand cate putin ulei ca la maioneza pana devin cremoase...aici nu avem niciodata o cantitate fixa de ulei...dupa ochi...dar atentie sa nu fie nici f uleioasa salata
- adaugam ceapa taiata cubulete ff fin
- adaugam lingura de smantana si amestecam bine
- asezam salata pe platou si o servim cu rosii proaspete...daca sunt bio sau din propria gradina e si mai bine:)
- Mario a servit-o cu paine semintegrala cu seminte de in iar eu am servit-o cu paine integrala cu tarate
- Pofta buna!
! in unele retete dau mai multe detalii care unor domni/ doamne li se pot parea inutile dar stiu ca ma urmaresc (primesc zilnic mesaje) si cateva domnisorele, adolescente care sunt f la inceput in ale gatitului si le explic ca si cum as fi langa ele:)...si le multumesc pe aceasta cale ca ma citesc si le doresc ca in timp sa devina mari bucatarese!:)
Si cum 'mnealui e prezent mai peste tot iata-l cum incerca "marea cu labuta":))
...constient fiind ca nu primeste nimic, nu se resemneaza . ba dimpotriva schimba tactica si umbla la coarda sensibila si se pune pe asteptat , mai pe inteles pe cersit:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu